Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Indre Troms fredag 24.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Snødekket vil gradvis fryse til og det er generelt stabile forhold. I bratte heng der snøen fremdeles er veldig våt kan det være lett å løse ut våte skred.

Skredfarevurdering

Med kaldere vær vil den våte snøoverflaten i fjellet gradvis fryse til.

Vær forsiktig i bratte heng der snøen fremdeles er veldig våt og løs. Her kan det være lett å løse ut skred. Det gjelder typisk lavereliggende fjellområder og lune heng som får mye sol. Husk at selv små skred kan få deg ut av balanse og ha store konsekvenser om du er på feil sted, slik som i nærheten av terrengfeller.

Hold god avstand til skavler.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 23. mai 2024

Den ferske fokksnøen fra starten av uken er trolig fuktet av mildværet torsdag, selv i høyfjellet. Ellers er snødekket for det meste gjennomfuktet og smelteomvandlet. Lagdelt snø finnes fra omtrent 3-400 moh.

Fjellvær

Torsdag 23. mai 2024

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sør, endring til frisk bris fra sørvest om ettermiddagen. 1 °C til 11 °C på 1100 moh. Skyet.

Fredag 24. mai 2024

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra nordvest. -3 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS